Det lengste strået

- Tortur er som en symfoni, - hadde den ene sagt før han fortsatte. Det du har vært gjennom nå har bare vært første og andre akt. Senere i dag skal vi gjennom tredje, fjerde og femte... Iskald latter og jerndøren som smalt igjen, var det siste han hørte før stemmen døde ut.

Kroppen var følelsesløs. Det var en befrielse da smerten gikk over til å bli rent bedøvende. De kunne slå og sparke så mye de ville, han merket ingenting. Kroppen var tom for smerte, den hadde ikke mer å gi.

I det fjerne kunne han høre lyden av en tung jerndør som åpnet seg. Raske skritt nærmet seg. Han hørte stemmer, men ikke hva de sa. Alt var bare tåke. Rød tåke som sakte ble mørkere og mørkere. En kraftig hånd ristet i skulderen hans og på nytt lød utydelige stemmer. Han prøvde å spenne musklene, som for å stålsette seg for det som skulle komme. Kroppen lystret ikke, det var ikke krefter igjen. Han ba til Gud om at de måtte få det fort overstått...

Argentina 2012

Et dødsfall i en avkrok av Andesfjellene sparker i gang en intens jakt på verdier for milliarder av kroner. Leseren blir tatt med på en forrykende reise, både i tid og sted. Tilbakeblikk på hendelser under krigsårenes Oslo veves inn i jakten som foregår 70 år senere...

Om forfatteren:

Per Christian Berg (født 21.april 1972). Oppvokst og bosatt i Bærum, med kone og to sønner. Han jobber til daglig som vaktmester og miljøarbeider. Dette er hans debutroman.


  • ISBN: 9788230014028
  • Utgivelsesår: 2015
  • Språk: Bokmål
  • Format: Heftet
  • Emne(r): Krim og mysterier
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙