Sjømann og cowboy

Min historie

Dette er historien om en eventyrlysten ung mann som ikke nøyde seg med å lese om andre eventyreres bragder.

Seksten år gammel dro han til sjøs, og i løpet av de neste fjorten årene skulle han komme til å få oppleve mer enn folk flest kan drømme om.

I Argentina jobbet han en tid som cowboy før han dro til Brasil og kjøpte hest. På egenhånd red han så på måfå innover i landet med teppe.rullen og hengekøyen hengende over sadelen, og med revolveren løst stukket ned bak beltet.

Siden reiste han med elvebåt til det indre av Amasonas hvor det ble jaktturer i jungelen og fangst av både piranhas og alligatorer i elvene.

Fra San Fransisco la han ut på en 20.000 km lang MC-tur langs «the Pan-American-highway», som femten land og elleve uker senere skulle ende i Santos, Brasil.

Siden kjøpte han seilbåt i England og la i veg, alene og uten foregående seilererfaring, over havet til Karibia og USA, hvorfra han også returnerte til Norge ett år senere, fremdeles om bord i sin lille båt. Underveis manglet det ikke på dramatikk, hverken i form av storm i Biscaya, nærkontakt med kjempehval eller pirater i Karibia.

Uten en krone i lommen havnet Finn flere ganger på bommen i diverse havnebyer rundt om i verden. Som uteseiler mønstret han ut fra Syd-Amerika, men aldri kuttet han kontakten med Norge eller familien.

Bli med på en spennende reise. Se bildene og les boka om uteseilerens eventyrlige opplevelser.


God fornøyelse.


  • ISBN: 9788230013021
  • Utgivelsesår: 2015
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Memoarer, Reiseskildringer
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙