Anti-depresjonens Batman

Hvordan depresjonens superhelt-gründere startet et marked, og om paralleller til nåtidens situasjon med fattige tegneserieskapere, med vekt på Batman

299 kr

Hva kan ha vært årsaken til at Batman er blitt en av verdens mest populære superhelter?

La oss se på det mer ukjente aspektet, ved å ta et dypdykk, da alt startet under depresjonen. For da Batman ble skapt i 1939, var det ikke så mange år siden lutfat-tige unge menn startet en gründervirksomhet innen tegneserier: Will Eisner, Jerry Siegel, Joe Shuster, Bob Kane og Bill Finger, med flere. De fikk høre at tegneserier var annenrangs og ikke verdt å satse på. Så gikk det ikke mange år før det ble en blomstrende økonomi i tegneseriebransjen. Resten er historie. Men det er allikevel tragiske skjebner: Det har vært mange tegneserieskapere som har blitt underbetalt og utnyttet vedrørende opphavsrett. Dette får du lese om i del 1.

Mens del 2 er en dyptgående analyse av ALLE Batman-tegneseriene fra 1939 til 1945 (overgangen fra depresjonen til annen verdenskrig, helt til krigens slutt). Kanskje lærer du noe nytt ved å lese denne analysen, siden ikke mange er klar over hvordan Batman var i sin debut på 40-tallet. Ukjente sider ved Batman kommer også frem.

LARS BENDIK KLEV FURNES (født 1986), er utdannet bibliotekar, og har hatt bekjentskap med Batman hele livet sitt. Nå ønsker han å dele sine erfaringer i en bokutgivelse, og denne fagboken passer for alle som vil lære om tegneseriehistorie.


  • ISBN: 9788230018125
  • Utgivelsesår: 2018
  • Språk: Bokmål
  • Format: Heftet
  • Emne(r): Tegneserieromaner og mangakunst
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙