Øyvin Storbækken

Hel ved og marmor

399 kr

Øyvin Storbækkens eventyrlige liv


Forfatteren Einar Kr. Holtet gir i denne biografien en skildring av billedhogger Øyvin Storbækken fra Tolga, hans originalitet og livsverk.

Holtet gir fargerike og treffsikre beskrivelser av det eventyrlige liv som billedhoggeren fra Tolga og hans kone Marit Engh Storbækken kan se tilbake på, fra hvetebrødsdager i Nordmarka og Maridalen til nye eventyr og inspirasjon i møtet med antikkens og renessansens mesterverk i kunstbyer ved Middelhavet.


Lange opphold og arbeid i marmorbyen Pietrasanta og Firenze i Italia ga Øyvin Storbækken et betydelig løft som kunstner. Og - som kronen på verket - gjennomførte ekteparet et nitten år langt banebrytende arbeid i Vietnam, noe som kunne forsvare et eget bokverk. I kystbyen Danang har de begge satt dype kunstneriske og humanitære spor etter seg.


Boken gir levende skildringer av en livsfrisk kjempe, hans eventyrlige liv med Marit - og hans kunstneriske originalitet.


Einar Kr. Holtet er journalist og forfatter. Han ble født i Bardu i Troms (1944) og startet sin løpebane som journalist i bladet «Tromsø» i 1961. Han arbeidet deretter i Harstad Tidende som leder av avisens avdelingskontor i Troms Innland, i Stiftstidende på Hamar - og endelig femten år i Aftenposten fra 1971.

Forfatteren har skrevet fem bøker: Reportasjeboken «En båt fra Vietnam» - om redningsaksjonen med «Lysekil» i Sørkinahavet, ble utgitt på Cappelen i 1979. Videre debattboken «Supermakt på sultegrensen», Hello Norway Forlag 1991, den beskrivende faktaboken «Verdens Tøffeste Folk, en bok om Vietnam» (Svein Sandnes Bokforlag, 2016) og spenningsromanen «Soldat Hai», 2018 (Svein Sandnes Bokforlag).

Boken om billedhogger Øyvin Storbækken er hans femte utgivelse.


  • ISBN: 9788230024270
  • Utgivelsesår: 2022
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Skulpturer, Biografier: kunst og underholdning
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙