Cruise

Cruiseskip er innelukket - seilskutene er åpne med havkontakt

Fra relativt trygt cruise til "tikkende bomber"
380 kr

Det finnes bøker om cruise både for spesifikke områder som Karibien og Middelhavet og mer generelle bøker som «How to find the perfect cruise?» De fleste bøkene er på engelsk. Jeg finner ingen bøker om «baksiden» av gloria-medaljen cruise - en motsetning til det all overfladisk reisereklame tilsier?

Et passasjerskip som satte opp cruise som varemerke var SS France som ble bygget om til cruiseskipet SS Norway på 80-tallet. Og det skipet som satte ny standard for myndighetskrav, var den tids verdens største passasjerskip, ved navn SS Titanic som forliste for over 100 år siden. Men er myndighetskravene blitt forbedret i særlig grad siden den gang?

Og den tragiske hendelsen med ms Scandinavian Star i 1990 er beskrevet som «mordbrann».

Dernest er det føringer bakover i tid til slik sjølivet var for noen hundre år siden, over til den mest omfattende seilskutetiden som var gjennom hele 1800-tallet. Avslutningen av den stolte seilskipstiden ved overgangen til dampskip videre til motorskip er beskrevet, sammen med rederi utviklingen fra at sjøfolk drev rederier frem til dagens økonomer og advokater som tenker stort sett bare profitt.

Dagens og fremtidens cruisekonsept får stor spalteplass, sammen med selvopplevd cruise på både seilskip og moderne cruise skip. Gjennom hele manuset ligger en undertone: er du for-beredt på katastrofe - kan denne boken «redde liv» ved at leseren nøye tenker gjennom en potensiell cruise ferie mot andre alternative ferie opplevelser - sikkerhetsmessig?


  • ISBN: 9788230023228
  • Utgivelsesår: 2021
  • Språk: Bokmål
  • Format: Heftet
  • Emne(r): Memoarer, Maritim historie, Skip: passasjer- og cruiseskip og andre havgående fartøy
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙