Da verden kom til Sjølyst

Den store Stonesboken

[1963-1970)
599 kr

«Jeg likte at vi var med i verden. Mick, Brian, Keith, Bill og Charlie - bare noen kilometer unna, det var sommer, det føltes godt.»

Yan Friis

«På starten av karrieren ble Rolling Stones behandlet like nedlatende som 50-årenes fargede musikere i USA tidligere hadde blitt. Ofte beskrevet som langhårede, upolerte og ustelte bavianer. Enkelte «seriøse» musikkskribenter hadde faktisk begynt å respektere The Beatles, men med Stones var det noe helt annet. Et sted gikk fortsatt grensen!»

Tom Kristensen


The ROLLING STONES var ganske enkelt en av de aller beste gruppene som dukket opp fra Storbritannia på begynnelsen av 60-tallet. En kvintett bestående av noen av de mest karismatiske utøvende kunstnerne i det forrige århundre - Jagger, Richards, Jones, Wyman og Watts. Stones hadde akkurat den rette kombinasjonen av sjarm, sjel, stil og en ondskapsfull humor, en miks helt nødvendig for å gjøre dem til et av de mest ikoniske bandene gjennom tidene.

DA VERDEN KOM TIL SJØLYST følger Rolling Stones fra platedebuten i juni '63, frem til den millionselgende konsertsuveniren Get Yer Ya Ya's Out, utgitt i september 1970.

Antologien er en reise tilbake til et tapt paradis der Stones sto for lydsporet. Historien skildrer nærliggende, personlige, ofte rystende eventyr fra både scene og plate. Med dyp innsikt beskrives påvirkningen bandet hadde på norsk ungdom på 60- og 70-tallet. Erindringer fra en rekke tidsvitner bidrar også til bokens autentiske preg.

DA VERDEN KOM TIL SJØLYST inneholder tonnevis med personlige minner, en mengde usette fotografier, sjeldne omslag og reklameplakater - ofte utkast så vel som individuelle reproduksjoner. Boken er et «must» for enhver elsker av det forrige århundres musikk og er en definitiv ytring fra en magisk æra.


  • ISBN: 9788230026243
  • Utgivelsesår: 2023
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Populærmusikk, Musikkhistorie
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙