De flinkeste slutter

En diplomats beretning om systemparadokset

379 kr

Er det norske samfunn sakte, men sikkert på vei mot å briste?

Hva har i så fall dette med ditt talent å gjøre?


«De flinkeste slutter» er en bok fra innsiden av Norges utenrikstjeneste, som utforsker forholdet mellom mennesker, samfunnssystem og resultater. Forfatteren tar for seg hvordan deler av Norges offentlige sektor har skapt et internt systemparadoks, der arbeidsplasser som er avhengig av mennesker, verken klarer å se dem, tilpasse seg dem eller bruke deres talent.


Med det resultat at "De flinkeste slutter».


Boken veksler mellom personlige historier og skarp analyse, og gi er unikt innblikk i det å være et lite menneske i et stort system. Med et dyptgående blikk kastes det lys over en rekke fenomen som endrer Norge i stadig raskere tempo. Som «Den store oppsigelsen», «Kampen om talent» og de akselererende effektene av kapitalisme.


André Mundal har vært offiser, diplomat og konsulent. Han har tjenestegjort som offiser i Kosovo, og som norsk diplomat i Afghanistan, Brasil og USA, og hadde nære forbindelser til Det hvite hus da Donald Trump inntok Det ovale kontor. Etter 24 år i offentlig sektor sluttet han, fordi «det kostet for mye å oppnå for lite», i et system av uløste problemer og intern fornektelse av realitetene.


«De flinkeste slutter» tilbyr en usedvanlig ærlig analyse og sender et klart varsku om de alvorlige konsekvensene hvis ikke kursen endres i norsk politikk og i offentlig sektor.


  • ISBN: 9788230027288
  • Utgivelsesår: 2024
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Offentlig administrasjon, Diplomati
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙