Den mørke skampletten

Roman

349,-

Den mørke skampletten, det er Fatima, lausungen som er født med svart hår og brun hud. Folk spår henne et liv som sin vidløftige mors, som er dårlig likt blant folk. De første årene vokser hun opp hos sine besteforeldre på Fjellhammersetra. Hun utvikler seg til å bli en svært vakker og trivelig jente, helt ulik sin mor.

Når hun skal begynne på skolen, vil Signe ha henne hos seg. Fatima er svært tidlig fysisk utviklet, og har blitt uvanlig vakker. Etter noen år oppdager Signe at hun er en farlig konkurrent om mennenes oppmerksomhet. Hun får derfor flytte til besteforeldrene igjen etter konfirmasjonen.

Etter noen år blir besteforeldrene gamle og svake, og de flytter derfor på pleiehjem. Fatima tar over Fjellhammersetra. Det går bra helt til en ung mann kommer og slår seg til hos henne, og lager problemer...


GUNVOR VIKEBY

I 1936 blei jeg født, og vokste opp på en vakker gammel slektsgård som den eldste av fire søsken. Skrivelysten kom tidlig.

Bare tretten år gammel var jeg bestemt på å bli forfatter.

I tjueårene fikk jeg fire barn på seks år, og i mange år hadde jeg nok med barna og husarbeidet. Senere fikk jeg helseproblemer som det tok mange år innen jeg fikk hjelp med. Jeg blei over åtti år innen jeg blei fri fra problemene.

Først da kunne jeg skrive denne boken uten vanskeligheter.


  • ISBN: 9788230025109
  • Utgivelsesår: 2023
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Historisk romantikk
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙