En grønn livsstilsguide

111 leksjoner for en daglig grønn og miljøvennlig

249 kr

Hvordan blir mennesker miljøbevisste? Noe handler om å vite hva man kan gjøre. Hvordan kan vi leve grønnere og renere i hverdagen med billige og enkle og tilgjengelige metoder?

I denne boken lærer vi hvordan vi kan beregne vårt økologiske fotavtrykk og gjøre det mindre og mindre dag for dag.

Å være grønn er en moralsk egenskap. Kanskje kan man si at mennesker naturlig kan ha mer eller mindre tilbøyelighet til grønnisme. En streng fatalist ville sagt at enten er man født miljøbevisst eller ikke. Og slik er det også med andre egenskaper som det å snakke sant, handle selvoppofrende, føle forpliktelse og lojalitet; viktigere enn hva vi lærer på skolen eller hjemme er det om vi har det i oss eller ikke. Uten dermed å si at opplæring ikke har effekt, og selvfølgelig kan omgivelsene våre påvirke oss til å bli bedre eller dårligere mennesker. Uansett er det slik at dersom kjærlighet og tro ikke er en del av det, så vil heller ikke de tiltakene som er beskrevet i boka være særlig nyttige. Sånn er det også på den globale arenaen; fordi kjærlighet og tro ikke har vært en del av det så har ikke klimaavtalene ført frem til det ønskede resultat.

Boken forklarer enkelt filosofien om grønnisme i hverdagen og viser også måter som kan gjøre deg mer etisk grønn. Kjærlighet og tro er ditt bidrag inn i dette. Denne lille boken er en kort guide som I 111 prinsipper gjør deg kjent med virkemidler og fremgangsmåter for å leve miljøbevisst. Miljøbevissthet som i menneskets viktigste plikt og ansvar i den moderne verden.


  • ISBN: 9788230027264
  • Utgivelsesår: 2024
  • Språk: Bokmål
  • Format: Heftet
  • Emne(r): Miljøvern
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙