Freak!

Satan er veien til sannheten og livet

399 kr

«Hvor udgangspunktet er galest, blir tidt resultatet originalest»

(Ibsen), kunne meget vel ha vært en alternativ undertittel til Freak! Forfatteren forener oppvekst og livserfaring med religionskritikk - og fremstår således som satanist. For i kampen mot det trehodede troll, Jahve/Gud/Allah, tar hun Djevelens parti.

Kristendommen setter Gud i sentrum. Satanismen setter derimot mennesket i sentrum. Gud vil at vi skal frykte ham. Satan vil heller at vi skal elske oss selv. Hvem kan, med hånden på hjertet, si at de virkelig har lest Bibelen - og likevel tør forsvare det som står skrevet?

Den norske kirke bruker en stadig mindre andel av Bibelen som utgangspunkt for sine prekener. Med sin nulltoleranse for annerledeshet - kvinner, homofile, kjettere - fremstår Bibelen som stadig mer anakronistisk i et moderne og opplyst samfunn. Det er på høy tid med et paradigmeskifte; la guder og demoner bli behandlet som de fantasy-figurer de faktisk er.

Forfatteren er utdannet klassisk arkeolog, og har et mellomfag i religionshistorie som en del av fagkretsen. Uten å være noen lærebok, gir boken likevel innsikt i hvordan religion virker forblindende, og derfor potensielt farlig, i et demokratisk samfunn. Boken gir også innsikt i mellommenneskelige problemstillinger, som forfatteren, gitt sitt satanistiske ståsted, har funnet sine egne løsninger på.


  • ISBN: 9788230019306
  • Utgivelsesår: 2019
  • Språk: Bokmål
  • Format: Heftet
  • Emne(r): Satanisme og demonologi
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙