Jeg ønsker deg et vakkert liv

Brev fra biologiske mødre i Sør-Korea til barna de har adoptert bort

Med norske bidrag
249 kr

Dette er en samling brev fra biologiske mødre i Sør-Korea, skrevet til de barna de adopterer bort. Felles for dem er et midlertidig opphold på Ae Ran Won i Seoul, et hjem for ugifte kvinner. Brevene beskriver følelser av tap og sorg, men også av håp og glede. De er dypt personlige, derfor også allmenne.


«Jeg håper du har fått gode foreldre og at du har et godt liv. Jeg ønsker deg et vakkert liv, med et vakkert ansikt og et vakkert hjerte. Se på livet ditt som en dyrebar gave, for du er en nydelig blomst sprunget ut fra smerte. Jeg kan ikke hjelpe deg, men jeg vil alltid be for deg. Jeg valgte navnet ditt selv. Du vil alltid bo i hjertet mitt med det navnet.»


Boken «I Wish for You a Beautiful Life» ble utgitt i 1999. Den norske utgivelsen er derfor oppdatert med tre nye, norske bidrag. Helge Solberg fra adopsjonsforeningen Verdens Barn forteller om adopsjons.prosessen i Norge i dag. Skuespiller Mona Grenne har skrevet brev til sin biologiske mor og Lajla Nystad har skrevet til sine sønner i takknemlighet til Koreamor.


Heidi Schmidt har oversatt og redigert denne norske utgivelsen. Hun er sykepleier og forfatter. Med boken «Stillheten som skaper» fikk hun i 2002 Emmausprisen for beste norske oversettelse. 1 1996 fikk hun en internasjonal pris fra Røde Kors for artikkelen «Kunsten å se.»

Deler av overskuddet ved boksalget vil gå til Ae Ran Won.


  • ISBN: 9788230015872
  • Utgivelsesår: 2017
  • Språk: Bokmål
  • Format: Heftet
  • Emne(r): Dagbøker, brevsamlinger, Adopsjon og fosterhjem
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙