Kommisæren

350 kr

Kommissær Aurora Angelesi skal gjennomføre tidenes klimarevolusjon, "Oljestopp 2030". Den norske EU- ambassadøren Kalle Brochmann er hovedmann i det store prosjektet. At Norge - Europas største oljeprodusent - stiller med sin fremste diplomat, gir prosjektet både legitimitet og troverdighet i de andre landene.

Men både kommissæren og ambassadøren innhentes av mørke krefter fra fortiden. Som tidligere miljøaktivist blir kommissæren konfrontert med hevnens pris. Ambassadør Brochmann får også kjenne pusten av gamle fiender når oljelobbyen mobiliserer til kamp mot oljestoppen.

Midt i det politiske dramaet som utspiller seg, havner storbonden Solveig Knutsen fra Trøndelag. "Aldri Brussel!" har hun sverget, men drar likevel i all hemmelighet til EU-hovedstaden for å utforske nye EU og sin nye familie.

Dette er en politisk thriller på liv og død.

Kommissæren er andre bok i en trilogi. Første bok, Ambassadøren, kom ut i 2022. Neste bok heter Statsråden. Kommissæren kan leses helt uavhengig av Ambassadøren.

Dette er Gunnar Mathisens tiende bok.

Gunnar Mathisen har vært ansatt i flere departementer og har vært senior partner i Geelmuyden Kiese. Mathisen har også vært nasjonal ekspert i OECD og i Europakommisjonen, og jobbet i Den norske EU-delegasjonen i Brussel og ved Den norske ambassaden i Beijing. Han er statsviter fra Universitetet i Oslo.

Tidligere utgivelser:

Blind arv (1986)

Stat, kjære stat (1988)

Varm framtid (1990)

Det tapte klima (1992)

Innenfor EU (1996)

De nye mandariner (2000)

Står du stille, blir du skutt (2019)

Gjennomslag. Hvordan få myndighetene i tale (2019)

Ambassadøren (2022)


  • ISBN: 9788230025543
  • Utgivelsesår: 2023
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Politiske og juridiske thrillere
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙