Nivå 71

Fra spill til virkelighet : om Anders Behring Breivik

349 kr

Ove André Johansen har selv diagnosen Aspergers syndrom, noe som gjør at han kan ha en påfallende og eksentrisk oppførsel. Han er opptatt av å forstå Aspergers syndrom, og har begynt å se andre som kan ha diagnosen.

Anders Behring Breivik har trekk til en person med Aspergers syndrom. Fordi Johansen kan se likhetstrekk med Breivik, antar Johansen at også Breivik kan ha diagnosen.


Noen av de negative sidene ved Aspergers syndrom er en påfallende og atypisk oppførsel, som å være asosial. Positive sider ved Aspergers syndrom er fokus, utholdenhet og evnen til å gjøre om informasjon til noe helt nytt. Derfor kunne Breivik blande propaganda fra Israel Palestina konflikten med World of Warcraft (WoW), Call of Duty og Knights Templar - og skape noe helt nytt - som han brukte i manifestet og i den virkelige verden. I WoW nådde Breivik det høyeste nivået som var 70, og da ble han en Justitiarius. Breivik transformerte sin fantasy-verden med Knights Templar til den virkelige verden. Da var han også en justitiarius og kommandør i nivå 71, som han spilte 22. juli. Johansen tar for seg noen omstendigheter som kan ha ført til at Breivik ble en lystmorder.


For å kunne forklare Breivik, bringer Johansen nye begrep på banen som hypernarsissisme, stimuli- narkomani, Aspergers-Storhets-Faktor, New Left og New Right. Johansen tar også for seg historien bak begrep Breivik bruker, som kulturmarxisme og politisk korrekthet.


  • ISBN: 9788230027295
  • Utgivelsesår: 2024
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Terrorisme og væpnet kamp, Autisme og Aspergers syndrom, Dataspill / nettspill: strategiguider
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙