På genjakt etter mer og bedre mat
Boken gir en omfattende oversikt over utviklingen av plantebioteknologi, med et spesielt fokus på genmodifiserte planter (GMO) og genredigering. Den starter med den tidlige historien om genmodifiserte planter, som nå utgjør omtrent 10% av verdens jordbruksproduksjon utenfor Europa. I EU og Norge er dyrking av GMO sterkt begrenset eller i praksis fraværende. Teknikker for genredigering har ført til nylige forslag om liberalisering av regelverket for genmodifiserte organismer i EU og Norge. Hovedfokuset i boken er på genteknologiske metoder med eksempler fra industrien og forfatterens egen forskning, og er tilgjengelig for lesere uten spesialisert kunnskap om gener. Et vedlegg forklarer de viktigste prinsippene og metodene i genteknologi.
Forfatteren har bakgrunn innen genetikk og bioteknologi med bred utdanning og yrkeserfaring fra både Norge og internasjonalt. Han er cand.real. i genetikk fra Universitetet i Oslo og dr.agric fra Norges Landbrukshøyskole. Han har arbeidet ved flere norske institusjoner, inkludert Universitetet i Oslo, Norges Landbruksforskningsråd, og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. I tillegg til arbeid i Norge, har forfatteren vært ansatt i de amerikanske bioteknologi-bedriftene Pioneer Hi-Bred DuPont og Monsanto. Forfatteren har også vært gjesteforsker ved flere av de ledende universitetene i USA og Europa. Han jobber nå som professor emeritus ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
- ISBN: 9788230026984
- Utgivelsesår: 2024
- Språk: Bokmål
- Format: Innbundet
- Emne(r): Landbruk og matproduksjon, Genetikk (ikke-medisinsk), Mat og drikke etc.
- Aldersgruppe: Voksen