Resonansmarsj i moll

Ingen kjenner dagen før solen går ned

347,-

Den 9. mars i 1842, gikk 6 personer igjennom isen og druknet i den lille bygda, Rødøyen, på Helgeland. 3 barn og 3 voksne ble revet vekk fra sine liv og drømmer. Kun en bitteliten notis i kirkebok og avisarkiv har så langt vitnet om tragedien som utspant seg der oppe.

I boka, Resonansmarsj i moll, møter vi to parallellhistorier, der rammefortellingen i nåtid er med på å løfte frem tragedien i det historiske dramaet. Vi følger personene som omkom på deres siste dag i livet. I nåtidsfortellingen møter vi innsatsleder ved Politiet i Kristiansund, Elin Hansen, som på mange vis blir parallellen til den historiske Hanna Larsen, - der de begge to får det umenneskelige oppdrag det er, å skulle berge sine barn som har gått igjennom isen. Resonansmarsj i moll er en faktabasert dokumentarroman, der fiksjon og virkelighet går hånd i hånd inn i livets skjønnhet, skjørhet og dramatikk.

Boka er en dedikasjon til de omkomnes minne, samtidig som det er en hyllest til det .nasjonale redningsapparat som vi kan nyte godt av ved ulykker i dag, noe som ikke .fantes i 1842. Redningsetatene har velvillig stilt opp og gitt viktig informasjon om hvordan lignende redningsaksjoner foregår i dag.


«I boka har folket som ble rammet, fått liv og trer fram av historiens mørke med egenskaper, følelser og personlighet, - følsomt, vakkert og troverdig skildret av forfatteren. I kontrast til den skjøre .hjelpeløsheten som rådde den gang, gir forfatteren oss også en drivende sterk .skildring av en diktet nåtidsulykke, også på is, der politikvinnen Elin og hennes sønn er sentrale skikkelser. Skaff deg boken! Historisk dokument og spennende diktning!» Kjell Flatøy, lokalt anker og pilotleser


Som språklærer, med fordypning i teater og fortellerkunst, har det vært viktig for meg å skape en stemme som kan favne mange. Jeg ønsker å berøre leseren med livets .emo.sjoner, og som pedagog ønsker jeg også å pirre nysgjerrigheten til unge lesere, samtidig som jeg kan forsøke å påvirke bittelitt om


  • ISBN: 9788230022245
  • Utgivelsesår: 2021
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Slektsromaner
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙