Rød stjerne over Modum

En bok om arbeiderbevegelsen på Modum

299 kr

.Rød stjerne over Modum" beskriver fremveksten av arbeiderbevegelsen i Modum kommune fra Blåfarveverkets tidligste fase rundt 1770, via industrialiseringen etter 1870 til bevegelsens politiske gjennombrudd og dens betydning for fremveksten av en velferdsstat etter annen verdenskrig. Ved stadige sideblikk på den samtidige utviklingen i Norge settes situasjonen på Modum inn i en større sosial, økonomisk, kulturell og politisk kontekst.

Industrialiseringen og dens ektefødte barn, arbeiderbevegelsen, påvirket hverdagslivet, folks holdninger og organiseringen av hele samfunnet - ikke minst fordelingen av makt og rikdom. Forfatteren gir også personlige glimt fra sin egen oppvekst i Åmot fra 1960. til midt på 1970.tallet.

Richard Skretteberg ble født i 1954 og er utdannet cand.philol ved UIO. Skretteberg arbeidet som lektor og frilans journalist i en årrekke før han begynte i Flyktninghjelpen i 1994. Han har vært både redaktør til ulike temahefter, informasjonssjef og senior- rådgiver. I tillegg har han skrevet et stort antall artikler og utarbeidet analyser av humanitære kriser i Latin-Amerika, Afrika og Asia. I 2021 var han medforfatter til Flyktninghjelpens jubileums- bok «75 år for mennesker på flukt».


  • ISBN: 9788230026113
  • Utgivelsesår: 2023
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Sosiale klasser, Sosiologi: arbeid og arbeidskraft, Sosial- og kulturhistorie, Lokalhistorie
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙