Røtter

Identifisering av røtter i felt

499,-

Hvordan ser røtter ut? Er det mulig å finne ut hvilket treslag roten tilhører? Røtters utseende er lite undersøkt, og denne boka gir deg et unikt innblikk i hvordan ulike trærs røtter ser ut.

Økt kunnskap om røtter kan sikre at flere trær blir bevart. Dette oppslagsverket tar deg med inn i en hittil lite beskrevet verden under bakken. Røtter fra gate- og parktrær er fotografert og beskrevet med bilder, tekst og anatomiske kjennetegn.

Boka er praktisk rettet og gir deg mulighet til å identifisere røtter i felt. Enten du er fagperson eller bare er nysgjerrig på en av de viktigste delene av treet - rotsystemet under bakken der næring, vann og oksygenutveksling sammen skaper grunnlaget for alt vi ser over bakken.


Olve Lundetræ er anleggsgartner og arborist. Til daglig jobber han med beskjæring og felling av trær, samt overvåking av gravearbeider nær trær. Han jobber for og er medeier i Aker trepleie AS. Han har vært norgesmester i treklatring fire ganger.


Kristin Moldestad er planteviter og arborist. Hun jobber med planarbeid knyttet til bevaring av trær i byområder. Hun er konsulent i COWI AS, underviser på Fagskolen Vestland, linje arborist og er rådgiver i FAGUS rådgivning.


Utgivelsen støttes av Nordisk Fond for Bytræer


  • ISBN: 9788230025239
  • Utgivelsesår: 2023
  • Språk: Bokmål
  • Format: Spiralrygg
  • Emne(r): Bartrær og nakenfrøede planter, Trær, villblomster og planter
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙