299 kr

«SOMMERFUGLER I MAGEN» - En ny ressurs for barneskoler og andre som er sammen med barn i barneskolealder. Boken retter fokus mot hvordan man kan lytte til og snakke med barnet om de ulike følelser de har. Barn kan mangle de vanskelige begrepene som vi voksne bruker for å beskrive følelsene våre; de bruker ofte det symbolske språket med begrep som "Klump i magen", "knyter seg i magen", "tomt i magen", "kiler i magen", "sommerfugler i magen" . Er ikke det noe du har hørt av og til?


I boken møter vi den kloke og trygge giraffen og den lille bamsen Alex. Giraffen prøver å møte Alex på sine følelser, som er for liten til å forstå hva følelser betyr. Alex sitter i et tre og er lei seg. Han har fått en stor klump i magen.


Voksne trenger ikke å være tryllekunstnere for å hjelpe barnet til å løse gåten om hva som egentlig foregår inni magen. Boken hjelper den voksne å starte en samtale om følelser med barnet, til å starte en samtale om det barnet er opptatt av. Barn kan lese boken selv, sammen med en voksen, og boken kan også benyttes som del av et opplegg i klasserommet. Det er også utviklet en rekke andre ressurser som kan brukes sammen med eller uten boken: animasjonsfilm, inspirasjonshefte, samtalekort og fargeleggingsark.

Boken er laget for barn i alderen 6-9 år, og er tilrettelagt for kompetansemålene i barneskolen. Den kan også brukes som en ressurs i arbeid med relasjonskompetansebygging, forebygging av vold og omsorgssvikt, rus og psykiske lidelser.

"Sommerfugler i magen" er skrevet av Svetlana Dudaitiene. Hun er utdannet psykolog med fordypning i psykoanalytisk psykoterapi, der tilknytningspsykologi er hennes største faglige interesse. Forfatteren har også erfaring fra arbeid med barn som lever i risikofylte omsorgsituasjoner, og jobber i Blå Kors Norge som rådgiver i Forebyggingsenhet.

Hilde Jeanette Løberg, KoRus-Sør, Borgestadklinikken har vært samtalepartner og bidratt med innspill underveis i utvikling av manus.


  • ISBN: 9788230018477
  • Utgivelsesår: 2019
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Skjønnlitteratur for barn og ungdom: moderne skjønnlitteratur, Barn og ungdom: personlige og sosiale spørsmål: følelser
  • Aldersgruppe: 6-9
Noe gikk galt. Reload 🗙