Tradisjonsmat fra Gauldalen
I denne kokeboka ønsker jeg å dele mine matgleder med deg. Jeg har vært så heldig at jeg har arvet mange matskatter, både fra Gauldalen og resten av Trøndelag. Så vidt meg bekjent, finnes det ingen kokebøker fra Midtre Gauldal og Melhus kommune om tradisjonsmat, men mange kokebøker fra bygdene rundt omkring, som Rennebu, Oppdal og Røros. Tradisjonsmat er en sterk kulturbærer, og det er viktig at matkulturen fra Gauldalen blir tatt vare på og ført videre til yngre generasjoner.
Jeg er opptatt av å ta vare på norske mattradisjoner og bevare trøndersk matarv fra tidligere generasjoner. Samtidig er jeg nysgjerrig på utenlandsk mat, men denne kokeboka er begrenset til å kun omhandle norsk tradisjonsmat. Jeg ønsker å formidle matglede, gi tips til enkle hverdagsretter og presentere mat til fest og høytid. Boka inneholder oppskrifter på mat fra Trøndelag og typisk norsk mat. Ettersom jeg er gift med en nordlending, har jeg også noen oppskrifter på fiskeretter og lefsebakst fra nord
- ISBN: 9788230022214
- Utgivelsesår: 2021
- Språk: Bokmål
- Format: Innbundet
- Emne(r): Matlaging og oppskrifter, Nasjonale og regionale kjøkken
- Aldersgruppe: Voksen