Verdens ender

Om å sykle fra Patagonia og til Nordkapp

En eksistensiell reise
400 kr

Verdens ender er en 23642 kilometer lang sykkelreise som trås i gang i verdens sørligste by, Ushuaia i Argentina. Den ender i snø og kuling på Nordkapp i Norge. Mellom disse vindfulle verdens ytterpunkter sykler Cosima J. B. Pettersen og Arne R. Pettersen store deler av Sør-Amerika, krysser USA og Canada og tråkker rundt Island og opp gjennom Norge.


Reisen trår og ruller i lag med litteraturen, historien, politikken og økologien. Noen av våre medreisende er Alexander von Humboldt og Charles Darwin, revolusjonshelten Simón Bolívar, dikteren Pablo Neruda og forfatterne Jorge Luis Borges og Henry David Thoreau. Vi er blant navaho- og hopi-indianere og følger i sporene til comanche-krigeren Quanah Parker.


Reisen er også en forlovelsesreise. Er den øltørste vagabonden Arne R. komfortabel med et giftermål, og er han klar for barneskrik og bleieskift? Hvordan vil Cosima, som har diabetes, klare reisens ekstreme geografi, med hete ørkener og fjellpass på fem tusen meters høyde? Mye taler for at turen vil bli vakker, vond og vanskelig.

Arne R. Pettersen, født 1964 i Hølen, debuterte som global syklist i 1984.


I 1998 utgav han den kritikerroste diktsamlingen Kjøttøyeblikket, på Cappelen forlag. Han bor i Våler i Østfold, er gift og har en sønn.


  • ISBN: 9788230020906
  • Utgivelsesår: 2020
  • Språk: Bokmål
  • Format: Innbundet
  • Emne(r): Sykling, Reiseskildringer
  • Aldersgruppe: Voksen
Noe gikk galt. Reload 🗙